Zeytinyağlı Barbunya Pilaki

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Merve tarafından 3 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. Resimli Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

    Zeytinyağlı Barbunya Pilaki

    Malzemeler:
    Yarım kg kuru barbunya
    1 tane havuç
    1 tane soğan
    3 diş sarımsak
    2 yemek kaşığı salça
    Sıvıyağ
    Tuz
    Şeker
    Maydonoz

    [​IMG]

    Yemeğin Yapılışı: Barbunyalarımızı yumuşuncaya kadar haşlıyoruz. Haşlanan barbunyaları süzüp bir kenarda bekletiyoruz. 1 tane soğanı küp şeklinde doğruyoruz sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sarmısaklarımızda minik minik doğrayıp kavrulan soğanlara ekliyoruz. Bir miktarda daha kavurduktan sonra küp doğranmış havuçlarımızı ekliyoruz ve pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra salçamızı, tuz ve şekerimizide ilave ederek biraz daha kavuruyoruz ve içerisine haşlamış olduğumuz barbunyalarımızı ilave ederek alt üst edip karıştırıyoruz. Son olarak suyunuda ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Pişen barbunyamızın altını kapatmada önce üzerine maydonozumu ilave deip ocağımızı söndürüyoruz.

    Ilık, sıcak yada soğuk olarak servis ediyoruz.

    Afiyet olsun...
     
    Son düzenleme: 3 Aralık 2012