Zeytinyağlı Renkli Biber Dolmaları

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 19 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Zeytinyağlı renkli biber dolmaları nasıl yapılır tarifi 4 kişilik malzeme


    [IMGALT=http://img.webokur.net/upl/uploads/renkli-biber-dolma-48404.jpg] Zeytinyağlı Renkli Biber Dolmaları [/IMGALT]

    Pişirmek için:

    4 adet yeşil dolmalık biber
    4 adet kırmızı dolmalık biber
    1 adet limon suyu
    3 su bardağı su

    2 su bardağı bulgur
    6 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 adet (orta boy) kuru soğan ince doğranmış
    2 adet domates (rendelenmiş)
    2 yemek kaşığı çam fıstığı
    2 yemek kaşığı kuş üzümü
    1 tatlı kaşığı yenibahar
    1 tatlı kaşığı kuru nane
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    1/3 demet maydanoz (ince kıyılmış)
    1 diş (rendelenmiş) sarımsak



    HAZIRLANIŞI:

    Kuş üzümlerini ılık suda 5 dakika bekletin ve süzün.Yeşil ve kırmızı dolmalık biberlerin içlerini çıkarın. Kestiğiniz saplı kısımları dolmaya kapak yapmak için bir kenara alın.Bir kaba bulguru koyun. Üzerine ince kıyılmış soğanı ve maydanozları, rendelenmiş domatesi ve sarımsağı ekleyin.Ardından sırasıyla çam fıstığını, kuş üzümünü, tüm baharatları, tuzu ve şekeri ilave ederek harmanlayın.Hazırladığınız harcı eşit şekilde dolmalara doldurun.Ayrıdığınız saplı kısımları üzerlerine kapatın. Dolmaları yayvan bir tencereye yerleştirin.Üzerine limon suyunu ve suyu ekleyerek tencerenin ağzını kapatın ve yaklaşık 1 saat pişmeye bırakın.

    ÖNERİ

    Zeytinyağlı dolmaları tencereye dizdikten sonra üzerlerine kürdan batırın.Bu sayede suyunu içine daha iyi alacaktır.Son anda tencerenin kapağını açarak suyunu tamamen çektirin ve hatta dolmaların altlarının hafif kızarmasını sağlayın. Afiyet olsun.