Zeytinyağlı semizotu yemeği tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 11 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Semizotu yemek tarifi resimli, semizotunun yemeği

    Zeytinyağlı semizotu yemeği için Malzemeler

    • 1 bağ semizotu
    • 1 orta boy kuru soğan
    • 1 kahve fincanı zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
    • 2 olgun domates
    • 1 yemek kaşığı bulgur ya da pirinç (tercihe göre)

    Zeytinyağlı semizotu yemeğinin Yapılışı

    [​IMG]

    1. Semizotunu yıkayıp temizleyin, fazla küçültmeden doğrayın, bir kenarda bekletin.
    2. Küçük bir tencereye zeytinyağını koyun, yemeklik doğradığınız soğanları pembeleştirin. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip karıştırın.
    3. Domatesleri küp küp doğrayın, tencereye ekleyin. Semizotlarını da ekleyin, tuzunu atın ve tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın.
    4. Semizotu suyunu salınca 1 kaşık kadar bulgur ya da pirinç ekleyin. Yemeğiniz kısık ateşte kendi suyuyla pişecektir. Ancak biraz daha sulu severseniz su ekleyebilirsiniz. Bulgur ya da pirinç yumuşadıktan sonra altını kapatın.