Dil İle İlgili En Güzel Şiirler Dil sevgisi ile ilgili en güzel şiirler Dil sevgisiyle ilgili şiir - Güzel Dilim şiiri Başımın üstünde tuğ gibidir. Gönlümün içinde çığ gibidir. Karşımda delikanlım tığ gibidir Benim güzel dilim.. Türkçe'dir, Türkçe. Aydınlıktır, ışıktır, güldürür yüzümü. Sever, sevgisiyle doldurur özümü. Yakar tutuşturur, ateşimi közümü. Benim güze dilim.. Türkçe'dir, Türkçe.. DİLİMİZ TÜRKÇE ŞİİRİ Dilimiz Türkçe Konuşuruz her yerde Bir yabancı ülkeye gittiğimizde, Üzülürüz, Türkçe konuşacak biri Türkçe önemli bir dil, Yoktur ülkemizde Türkçe bilmeyen cahil. Ülkemizi sevdiğimizden, Ayrılmayız bu dilden, Sözleri büyüler bizi Aldırmayız söylenenler, Bir bir anlatırız Aklımızdan geçenleri. DİLİM DİLİM Bağırsam, çağırsam çıkmıyor sesim Başıma geleni senden bileyim Madem ki bu aşkta, bitmez nefesim Dilim, seni dilim dilim dileyim Baş, dille tartılır bunu söylerim Dostluk deryasında gönül eylerim Baktım ki uzaksın, bilmem neylerim İzlerine basıp sana geleyim Açtığım ellere nur olup yağsan Güneşim olup da, üstüme çağsan Sen ki bir gönülsen bir ulu dağsan Şu garip gönlüme seni dileyim Başlar rahat bulur, sözler rahatlar İncinmiş yürekler nefreti katlar Sen beni sevdikçe, düşmanlar çatlar Dön bak gözlerime, öyle öleyim Yeter ki bu canın, cananı sen ol Uğrunda, korkusuz yananı sen ol Zaralı gönlünün, dumanı sen ol Neyim var neyim yok, senle böleyim LİSAN Güzel dil Türkçe bize, Başka dil gece bize, İstanbul konuşması, En saf , en ince bize. Lisanda sayılır öz, Herkesin bildiği söz, Manası anlaşılan, Lügate atmadan göz. Uydurma söz yapmayız, Yapma yola sapmayız, Türkçeleşmiş Türkçedir, Eski köke tapmayız. Açık sözle kalmalı, Fikre ışık salmalı, Müteradif* sözlerden, Türkçesini almalı. Yeni sözler gerekse, Bunda uy herkese, Halkın söz yaratmada, Yollarını benimse. Türklüğün vicdanı bir, Dini bir, vatanı bir, Fakat hepsi ayrılır, Olmasa lisanı bir... Ziya Gökalp DİLİMİZ TÜRKÇE ŞİİR Dilimiz Türkçe Konuşuruz her yerde Bir yabancı ülkeye gittiğimizde, Üzülürüz, Türkçe konuşacak biri Türkçe önemli bir dil, Yoktur ülkemizde Türkçe bilmeyen cahil. Ülkemizi sevdiğimizden, Ayrılmayız bu dilden, Sözleri büyüler bizi Aldırmayız söylenenler, Bir bir anlatırız Aklımızdan geçenleri. Türkçemiz annenden öğrendiğinle yetinme çocuğum türkçeni geliştir dilimiz öylesine güzel ki durgun göllerimizce duru akar sularımızca coşkulu ne varki çocuğum güzellikde bakım ister önce türkülerimizi öğren seni büyüten ninnilerimizi belle gidenlere yakılan ağıtları her sözün en güzeli türkçemizde diline takılanları ayıkla yabancı sözcükleri at bak yenilik ne güzel barış ne güzel dayanışma, özgürlük hele bağımsızlık en güzeli sevgi sev türkçeni çocuğum dilini sevenleri sev DİLİM LAL Acıttı çirkinlikler yüreğimi kan mıydı sızan yoksa gözyaşımı bilemedim. usul usul sessizce çektim ellerimi kırgın göçebe kuşlar gibi göçtüm sensizliğe sevgimi de yok edebilseydim keşke kendi ağıdımı yakıyorum sessizce infazımı kestim gizlice aramadığın saatlerde sağır artık kulaklarım kapandı sesine duvarlar ördüm kat kat ölümüne hiç böyle bu denli yıkılmamıştım bir sigara titrek parmaklarımda kana boyanmış çığlıklar
Cevap: Dil İle İlgili En Güzel Şiirler çok güzel şiirlr yapmışsınız ellerinize sağlık işime çok yaradı
Cevap: Dil İle İlgili En Güzel Şiirler çok güzeldi her şey için teşekkür ederim çok işe yaradı gerçekten de