• 4 gün önce
  • 0 Yorum
  • 119 Görüntülenme

Telefonunuzu satmadan önce yapmanız gerekenler

Telefonunuzu satmadan önce yapmanız gerekenler

Telefonunuzu satmadan önce yapmanız gerekenler

Eski cep telefonunuzu satmadan önce kişisel verilerinizden iz kalmaması için yapmanız gereken bazı şeyler var, önerilerimizi yerine getirirseniz daha sonra başınız ağrımaz. Eski telefonunuzu birine vermek veya satmak mı istiyorsunuz? Kişisel verilerinizin bir kopyasını aldığınızdan ve kişisel verilerinizden hiçbirini telefonun yeni sahibine bırakmadığınızdan emin olmanız gerekir. Bunun için takip etmeniz gereken adımları şöyle sıralayalım.

Telefonunuzu satmadan önce yapmanız gerekenler

iPhone’un Apple Watch bağlantısını kesin
iPhone kullanıyorsanız ve onu bir Apple Watch ile eşleştirdiyseniz, bağlantıyı kesin. Saatiniz yanınızdayken iPhone’da Apple Watch uygulamasına gidin. My Watch Tab sekmesine gidin ve saati seçin. Bağlantısını keseceğiniz saatin yanındaki bilgi ikonunu seçin. Burada Unpair Apple Watch ‘u seçin. Aktivasyon kilidini kaldırmak için Apple ID’yi tekrar girmeniz gerekebilir. Saati silmeden önce iPhone, saatteki bilgilerin bir kopyasını oluşturur. Daha sonra başka bir iPhone ile saati eşleştirirdiğinizde bu kopyayı kullanabilirsiniz.
Telefondaki bilgilerin kopyasını alın iPhone için bunun en kolay yolu iCloud’u kullanmaktır. Settings > iCloud > Storage > Manage Storage’da hangi uygulamaların dahil edildiğini kontrol etmek için bir cihaz yedeklemesine (iPad veya iPhone gibi) dokunun. Bir sonraki telefonunuzda olması kesinlikle gerekli olmadığını düşündüğünüz uygulamaları kapatın. Ardından, Settings> iCloud’a gidin. Burada iCloud Backup’ın açık olduğundan emin olun.

Telefonunuzu satmadan önce yapmanız gerekenlerSonra Backup Now’ı seçin.
Android telefonlarda ise uygulama verilerinizi (kayıtlı oyunlar vb.), kontakları, ajanda kayıtlarını, Gmail’i, Google Drive’daki dokümanları, web tarayıcı yer işaretlerini, Google+ fotoğralarını ve diğerlerini Google hesabınıza yedekleyin. Ayarlar> Hesaplar ve Senkronizasyon > Google ile senkronize etmek istediğiniz her şeyi kontrol edip ilerleyerek yedeklediğinizden emin olun.
Wi-Fi şifrelerini ve diğer cihaz ayarlarınızı da yedekleyebilirsiniz. Bu seçeneği Ayarlar> Yedekle ve sıfırla> Cihaz yedekleri altında bulabilirsiniz ve Google Drive’a yedekle seçeneğini işaretleyin.

iPhone için atılacak adımlar

Settings > Messages > iMessage menü seçenekleri yolu ile iMessage’i kapatın. Aktivasyon kilidini kapatmak için, Settings > iCloud’a gidin ve Find My iPhone’u seçin.Burada aktivasyon kilidini kapatın. iCloud’dan çıkmak için Settings > iCloud’a gidin ve Sign Out’u seçin. Telefonunuzda iOS 7 veya daha eski bir sürüm çalışıyorsa, önce Delete Account’u seçin sonra yine Sign Out’u seçin. Daha sonra da Delete from My iPhone’u seçin.

iTunes & App Store’dan çıkmak için menüde Settings > iTunes & App Store > Apple ID > Sign Out adımlarını izleyin. Fabrika ayarlarını geri yüklemek için Settings app > General > Reset > Erase All Content and Settings yolunu izleyin. Find my iPhone’u açtıysanız, Apple ID ve şifrenizi girmeniz gerekebilir.
En sonunda da kullandığınız cep telefonu şebekesi şirketini arayarak hesabınızdan iPhone’u çıkarmalarını isteyin.

Android telefonlar için izlenecek yol

Genel yedeklemenin ardından Android telefonlardan fotoğraf ve videolarınızı ayrıca bir bulut servisine veya kendi bilgisayarınıza yedekleyin. Kısa mesaj ve görüşme kayıtları konusunda endişe taşıyorsanız onları da yedekleyebilirsiniz.

Telefonunuzu satmadan önce yapmanız gerekenler

Telefonunuzu satmadan önce yapmanız gerekenler

Tüm verilerinizi yedekledikten sonra, artık onları cihazınızdan silin. Verilerinizin tümünün silindiğinden emin olmak için ‘fabrika ayarlarına sıfırlama’ işleminden daha fazlasını yapmanız gerekecek. Ancak önce, verilerinizi şifrelemek gerekir. Birisi telefonunuzda herhangi bir veri görmek istiyorsa şifresini çözmek için elinde sizin şifrenizin olması gerekir. Verilerinizi şifrelemek için Ayarlar> Güvenlik> Telefonu şifrele bölümüne gidin. Ayrıca SD kartını şifreleme seçeneğiniz de var. Bunu yalnızca SD kartını cihazla birlikte teslim etmeyi planlıyorsanız yapın.
Fabrika Sıfırlama Korumasını devre dışı bırakmak için, telefonunuzdan Google hesabınızı (birden fazla hesabınız varsa hepsini) kaldırmanız gerekir. Ayarlar> Hesaplar ve Senkronizasyon> Google> ‘a gidin ve orada hesabınızı seçin. Menüyü açmak için sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun ve Hesabı Kaldır’ı seçin.
Telefonunuzda fabrika ayarlarına sıfırlama yapın. Ayarlar> Yedekle ve sıfırla> Fabrika ayarlarına sıfırla’ya gidin ve ardından Sıfırla’ya dokunun. Artık gönül rahatlığı ile telefonunuzu teslim edebilirsiniz.

Yorumlar & Görüşler

Daha önce yorum gönderilmemiş. İlk yorumlayan siz olun!

Yorumunu Gönder

Son Yazılanlar